Wij zijn vrienden van de olifant

Vrienden van de Olifant zet zich in voor de bescherming van olifanten. Zowel de Aziatische als de Afrikaanse. Omdat olifanten heel bijzondere dieren zijn die nog steeds worden bedreigd. Door ivoorstropers, door boeren die ‘last’ van ze hebben en door de toeristenindustrie die baby-olifantjes kapen en de moeder zonodig doodschieten.

Met financiële steun aan concrete projecten en voorlichting steunt Vrienden van de Olifant de olifant. Door die steun kan de olifant in zijn eigen omgeving blijven leven.

Zie hieronder de verschillende projecten.

Elephant Nature Park

Toeristen zijn vaak niet op de hoogte wat een olifant heeft doorgemaakt voordat hij getraind werd om in de toeristenindustrie te werken. Nog steeds worden er kleine baby-olifantjes gekidnapt van hun moeder, waar ze vervolgens worden gemarteld om als werkolifant, last-/huisdier of toeristentrekker te fungeren.

Elephant Nature Park zet zich in om olifanten uit gevangenschap vrij te kopen. Wanneer de vrijgekochte olifanten in Elephant Nature Park arriveren worden ze direct gekalmeerd en getroost om aan te tonen dat de verzorgers aan haar kant staan

Elephant Nature Park is een uniek project in de provincie Chiang Mai. Een reservaat, omringd door een rivier en beboste bergen waar de olifanten een zo vrij mogelijke leven kunnen leiden. Inmiddels verblijven er meer dan 60 olifanten in het park samen met honden, buffels en andere zwerfdieren. De olifanten leven in verschillende groepen

Peetouderproject Zambia

In Afrika sterven nog veel olifanten door stroperij vanwege hun ivoren slagtanden. De stroperij neemt schrikbarend toe en ook in Zambia zijn olifanten slachtoffer van stroperij. Hierdoor blijven soms baby-olifantjes alleen zonder moeder achter.

Vrienden van de Olifant steunt het Olifantjes Weeshuis in Zambia. De weesolifantjes worden in het Lilayi Olifantjes Weeshuis opgevangen en verzorgd. Zij krijgen van toegewijde verzorgers liefdevolle aandacht. Lees hieronder het verhaal van weesolifantje Mphamvu.

Grandfather project Zambia

A lot of elephants are slaughtered by poachers in Africa because of their ivory tusks. The level of poaching has alarmingly increased.

Friends of the Elephant supports the Lilayi Elephant orphanage in Zambia. The orphan elephants are been looked after for 24 hours a day.

Friends of the Elephant has taken residence for multiple orphan Elephants in the Lilayi Elephant Orphanage in Zambia. This includes the following elephants: Rufunsa, Mosi, Mphambu, Nkala and Kasewe. Each elephant has its own story. If u scroll down, you can read the story of Mphamvu.

Mphamvu

In oktober 2014 werd Mphamvu op 2jarige leeftijd gered in Kafue National Park slechts 15 km van het weeshuis. De kleine Mphamvu was in een zeer zwakke conditie, hij was ernstig uitgedroogd wat er op wees dat hij al geruime tijd in zijn eentje had rondgezworven.

Na 2 weken van slapeloze nachten voor zijn verzorgers die 24 uur per dag aan zijn zijde waakten in de hoop dat Mphamvu het zou redden, ging het stapje voor stapje beter met hem. Mphamvu voelde zich nu ook meer op zijn gemak en accepteerde zijn flessen melk die hij kreeg. Het is een wonder dat Mphamvu nog leeft.